Aankoopbegeleiding


Wanneer u WG Makelaars als uw aankoopmakelaar kiest, kunt u er zeker van zijn dat u op een deskundige wijze en tegen een gunstig tarief wordt begeleid bij het kopen van een woning.

Wilt u een woning aankopen en heeft u daarbij deskundig advies nodig dan bieden wij u de mogelijkheid van een aankoop begeleiding of een aankoop bezichtiging. De meest uitgebreide dienstverlening is de aankoopbegeleiding. Vanaf het intakegesprek tot en met de notaris staan wij u met raad en daad terzijde. Naast de beoordeling van de waarde en de technische kwaliteit van de woning voeren wij ook de onderhandelingen met de verkopende makelaar.

Het aankooptraject:
 1. In een intakegesprek leggen we onze dienstverlening uit.
 2. We inventariseren al uw woonwensen.
 3. Als u één of meerdere woningen heeft gevonden die aan uw wensen voldoen maken wij een afspraak voor u met de verkopende makelaar voor een eerste bezichtiging.
 4. Bevalt de woning u en wilt u voor de tweede keer bezichtigen dan gaan wij met u mee en inspecteren grondig de woning.
 5. Wij doen onderzoek ten aanzien van de woning op gebied van juridische zaken, milieu en bestemmingsplannen. Wij onderzoeken de woningmarkt naar vraag en aanbod van vergelijkbare huizen.
 6. De bevindingen ten aanzien van de woning inclusief de waarde worden in een rapportage toegelicht.
 7. In goed overleg met u wordt de aankoopstrategie wordt bepaald.
 8. Wij voeren de onderhandeling met de verkopende makelaar om de woning zo aantrekkelijk mogelijk aan te kopen.
 9. Wij laten eventueel een extern bureau een bouwkundige keuring verrichten waarvan u een schriftelijke rapportage krijgt.
 10. Wij zorgen dat uw belangen in de koopakte op een juiste wijze zijn gewaarborgd.
 11. Voor de eigendomsoverdracht inspecteren wij met u de woning opnieuw, om te controleren of de woning in de juiste staat geleverd wordt.